Wat doet de Dierenambulance Schouwen-Duiveland?

De dierenambulance helpt dieren in nood binnen de gemeente Schouwen-Duiveland en ook in Port Zelande. Dat doen bij 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Onze vrijwilligers staan dag en nacht klaar om dieren te helpen.

Maar wist u dat wij nog veel meer doen? Lees hieronder wat wij allemaal doen om dieren te helpen.

Wilt u ons helpen als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Dierenambulance Schouwen-Duiveland in Zeeland
Frunzings. Dierenambulance Schouwen-Duiveland.
Had u ooit gehoord van frunzings? Ze bestaan echt. Het is een kruising tussen een bunzing en een fred.

Wij voeren vangacties uit, waarbij er op campings, vakantieparken enz. zwerfkatten worden gevangen. Dit gebeurt om het aantal verwilderde zwerfkatten op een zo laag mogelijk peil te houden. Wij werken hierbij samen met Dierenasiel Schouwen-Duiveland. De Dierenambulance vangt de katten, brengt ze naar het dierenasiel waar zij worden gesteriliseerd. De gevangen drachtige katten krijgen in het dierenasiel de kittens. Deze kittens worden gesocialiseerd en geplaatst. De niet te socialiseren dieren worden teruggezet op de vangplek.

Wij brengen iedere veertien dagen voedsel voor dieren naar de Dierenvoedselbank. Op deze manier kunnen mensen, die het wat moeilijker hebben toch hun huisdier behouden. Wij krijgen hiervoor diervoer van Dierenlot.

Vragen beantwoorden van met betrekking tot dieren. Natuurlijk geven wij geen advies als een dier ziek is. In dat geval verwijzen wij door naar de
dierenarts.

Wij geven presentaties op scholen waarbij we laten zien wat de dierenambulance allemaal doet. We geven voorbeelden aan de hand van foto’s en laten de kinderen kennismaken met de materialen die wij gebruiken.